Grandma på brua

Berit Rusten og Ragnhild By

Site specific teater

På jernbanebrua i Trondheim står det et bitte lite hus. Før satt bruvakta der. Nå er huset tomt. Hver dag går mange barn og voksne forbi. Kanskje skal de besøke noen og må ta bussen?
Kanskje kommer de tilbake etter en reise i inn eller utland? Kanskje passerer de brua på søndagstur? De fleste barn som går forbi huset tenker kanskje: “Hva skjer i dette huset? Hvordan ser det ut inni? Kan man gå inn i det? Hva skjer om noen kommer ut av dette huset? Hvem kan det være som er der inne, som kommer ut? Hvorfor er huset der? ”

“365 Pingviner”
I det lille huset på brua bor det en bestemor. En dag banker det på døra og utenfor står det en pingvin. For hver dag som går kommer det nye pingviner, og snart blir det ganske overfylt i det lille huset. Hvor kommer pingvinene fra? Og hvorfor kommer de akkurat hit? Fortellingen og handlingen utspiller seg i et forløp som aldri vil ta mer enn 20-25 minutter. Dette fordi det
skal være mulig å “stikke innom, få en magisk opplevelse og likevel rekke det man må”.

“Bestemor”, Berit Rusten ønsker å skape liv i det lille huset på jernbanebrua, som hun mener har en egen magi, som hun ønsker å tilgjengeliggjøre for et publikum.

https://trdevents.no/en/event/365-pingviner-i-exil/