Alle har så mye

Øystein Ulsberg Brager, Kari Saanum, Khalid Mahamoud, Eline Sørbøe Opsahl

Dokumentarteater

– en annerledes time om fattigdom i Norge

Pappa er egentlig bilmekaniker, men skader og sykdom gjør at han ikke kan jobbe som det lenger. Pappa har aldri hatt jobb så lenge jeg kan huske. Han har hatt en tøff oppvekst selv.

 ”I oktober i fjor bodde jeg på gata i 3 uker. Jeg hadde nettopp fylt 18. Jeg hadde ikke noe sted å sove og spiste ikke mat.”

 ”Mamma er syk. Hun har prolaps i ryggen. NAV sa at hun måtte jobbe på sykehjem. Så var det en mann som falt på henne, mens mamma holdt ham. Men mamma kan ikke holde en pose en gang, for hun har så vondt i ryggen. Så hun fikk prolaps på grunn av det.”
Mer enn 92.000 barn og unge i Norge vokser opp i en fattig familie.
Hva gjør det med deg å vokse opp i fattigdom i et av verdens rikeste land?
Hvordan påvirker det livet ditt, drømmene dine?

En dokumentarisk forestilling for ungdom og voksne om den økende barnefattigdommen i Norge.

Forestillingen er basert på en bearbeiding av forfatter Kari Saanums researchmateriale til et skriveprosjekt om barnefattigdom i Norge. Tekstmaterialet tar utgangspunkt i intervjuer med tre ungdommer som har vokst opp i fattige familier, en NAV-ansatt, og en spørreundersøkelse blant elever fra en videregående skole på Oslo Vest.

Historiene til de tre ungdommene står i sentrum og fortelles av to unge, profesjonelle skuespillere.
Skrevet og produsert av Kari Saanum

Regi: Øystein Ulsberg Brager
Med Eline S. Opsahl og Khalid Mahamoud

Premiere: 28. september 2016 på Cafeteateret i Oslo

Varighet: 50 min

Forestillingen er støttet av Kavlifondet, Stiftelsen Fritt Ord, Norsk Skuespillersenter, Bydel Sagene, Sagene Samfunnshus, Seanse – Senter for kunstproduksjon, og Nordic Black Theatre.
Stor takk til samfunnsforsker Karin Gustavsen, skuespiller Evelyn R. Osazuwa, og alle som har delt historier, refleksjoner, kontakter og kunnskap.

 

Alle har så mye2