ITAC 4 – NY

  Den fjerde International Teaching Artist Conference (ITAC4) finner sted i New York City 13-15. september 2018, og Carnegie Hall, DreamYard og Lincoln Center Education er arrangører. Temaet for årets konferanse er «Artist som initiativtaker: Rollen, ansvaret og innflytelsen til kunstnere i globale fellesskap«. Konferansen samler kunstnere, kunstinstitusjoner og organisasjoner, investorer og forskere fra hele […]

 

Den fjerde International Teaching Artist Conference (ITAC4) finner sted i New York City 13-15. september 2018, og Carnegie Hall, DreamYard og Lincoln Center Education er arrangører. Temaet for årets konferanse er «Artist som initiativtaker: Rollen, ansvaret og innflytelsen til kunstnere i globale fellesskap«. Konferansen samler kunstnere, kunstinstitusjoner og organisasjoner, investorer og forskere fra hele verden. Målet er å utforske viktige spørsmål knyttet til deltakende kunstpraksis.

ITAC-samfunnet representerer et globalt «praksissamfunn», som søker å oppfordre og støtte kunstnere til å reflektere, bygge kompetanse og fornye sin visjon. Gjennom kreative ferdigheter og med fantasi, åpenhet og problemløsing ønsker vi å styrke både individet og kollektivets mulighet til å utvikle seg i og gjennom kunst.

Den aller første ITAC-konferansen fant sted i Norge i 2012, initiert av Marit Ulvund og Eric Booth og med Seanse Art Center som arrangør. Den ble en stor suksess, og arbeidet med å planlegge den neste ITAC-konferansen startet umiddelbart, og den ble avholdt i samarbeid med Queensland University of Technology og Queensland Performing Arts Center i Brisbane, Australia i 2014. Deretter var Creative Scotland og Paul Hamlin Foundation arrangør i 2016.

Marit Ulvund, senterleder ved Seanse, er med i ITAC Founding Committee, som leder og planlegger arbeidet i dette stadig voksende internasjonale nettverket. Under konferansen i New York vil hun i tillegg lede en rundebordssamtale med følgende tema; Theatre and Community – Engaging, Responsive and Inclusive. Paneldeltakere er;

  • Grace Ganocha, Talanta Tano Organization – Dar es Salaam, Tanzania,
  • Johannes Joner, Oslo Nye Teater – Oslo, Norway
  • Melissa Friedman, Epic Theatre Company – New York City, USA
  • Michelle Xiao Yan, Xinyufang Culture & Media – Nanjing, China
  • Simon Sharkey, Scotland National Theatre – Glasgow, Scotland

Selma Joner er med oss til New York og vil oppdatere Seanses følgere jevnlig på Facebook!

ITAC nettside – Les og lær mer om International Teaching Artist Conference og følg konferansen gjennom ITAC`s egen hjemmeside: http://www.itac-conference.com/  Du kan også følge konferansen om sosiale medier gjennom deres offisielle kontoer på Twitter og Instagram.

  • Twitter: ITAC4 vil være live-tweeting plenum og breakout økter gjennom hele konferansen. Følg med på @itac_conference og bli med i samtalen med hashtag # ITAC4NYC.
  • Instagram: Koble til oss på Instagram @itac_conference og fortell din ITAC4 konferansesaga i bilder med hashtag # ITAC4NYC