Småkunstfestival 2018

Sett av dagene 26.-29. september og besøk SMÅKUNSTFESTIVALEN i Trondheim! Dans, teater, musikk og visuell kunst for de minste 0-6 år, og eget fagseminar for voksne torsdag 27 september.

Seanse – Senter for kunstproduksjon og Teaterhuset Avant Garden inviterer til en unik 4-dagers internasjonal Småkunstfestival for barn i alderen 0-6 år midt i Trondheim sentrum. Festivalen er lagt godt til rette for at barnehager og foreldre med små barn kan besøke alle arrangement på dagtid og gi de aller yngste en mulighet til å oppleve sjelden og god kunst skapt nettopp for dem!

Bli med og opplev musikk, dans, teater og billedkunst både inne og ute!

Under her kan du lese om alle de ulike arrangementene du kan delta på under Småkunstfestivalen, litt om hva de går ut på, tidspunkt og sted. Noen av arrangementene er gratis og åpne for alle, mens andre koster en liten sum og det må bestilles billetter.

Alle barn 0-6 år er spesielt inviterte og ekstra VELKOMMEN til denne unike festivalen!

Torsdag 27.09 blir det fagseminar for de voksne, med sterke stemmer fra feltet kunst for de minste 0-6 år. Fredag 28.09 arrangerer ASSITEJ regional samling.
For påmelding: Småkunstseminar


VELKOMMEN!

 

PROGRAM

FESTIVALÅPNING – MED MINIKONSERT OG FORESTILLING

Minikonsert med Bergmund Waal Skaslien
Onsdag 26. september kl 09.30  Foajescenen i Olavshallen

Bergmund er kjent som en uforutsigbar musiker, improvisatør, komponist og performance-kunstner og vil gi festivalen et musikalsk «velkommen» for både små og store ører. Vi beveger oss videre og fortsetter festivalåpningen med forestillingen:

«Traffic Light» av Wiersma og Smeets
Onsdag 26. september kl 10.00 og kl 12.00 ved Teaterhuset Avant Garden

Uttrykket til kunstnerduoen fra Nederland er lik måten barn selv former sin fantasiverden og er til stede i sin egen lek. Ved hjelp av både høy- og lavteknologi presenteres vi for en verden fylt med små lys som projiserer de mest mirakuløse mønstre ved hjelp av glass, bokser, knuste speil og mange andre husholdningsobjekter.
«
Igjen viser Wiersma & Smeets at de vakreste historiene blir fortalt ved å bruke de mest enkle og uventede materialer»

Målgruppe: 3-6 år    Varighet: ca 35 min
Vises også torsdag kl 09.30 i Teaterhuset Avant Garden.
For å bestille billetter: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

 

«The Garden of Spirited Minds» i Verkstedhallen på Lademoen

«The Garden of Spirited Minds» er en unik kunstopplevelse for de aller minste, der man kan tre inn i selve kunsten i en installasjon som tilbyr en helt egen sanselig verden hvor både barn og voksne kan være sammen over så lang tid som man selv måtte ønske. Dalija Acin Thelander er en utforskende koreograf og dansekunstner. Hun er kjent for sine arbeider både i Sverige og internasjonalt med sin måte å utfordre hva det vil si å lage kunst for små barn og babyer. Småkunstfestivalen er stolt over å kunne presentere hennes nyeste installasjonsprosjekt som er forbeholdt babyer 0-12 mnd.

Dette er en unik sjanse for barnehageansatte og foreldre å bringe med seg sine aller minste til kanskje sitt livs første møte med kunst!

Den magiske hagen kan oppleves:
Onsdag 26. sept  kl 10.00-13.00 og fra 14.00-17.00
Torsdag 27. sept  kl 09.30-12.30 og fra 13.30-16.30
Fredag 28. sept   kl 10.00 13.00 og fra 14.00-17.00

Målgruppe: 0-12 mnd
For å bestille billetter: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

 

«INN, OPP OG BORTOVER» med Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter 

Småkunstfestivalen er så heldige å få innblikk i en forestilling som er i startfasen.

Om prosjektet sier Cirka Teater: Rom og arkitektur utforskes fra vi er bitte små. Alle husker de første «hulene» under et bord, «tårnene» vi bygget høyere og høyere og som raste sammen i vår egen fasinasjon for lyd og kaos. Det lekes med de tre karakterene, Inn, Opp og Bortover.

De siste årene har Cirka Teater undersøkt hvordan deltakelse av publikum gjennom prøvetiden har blitt en medskapende faktor. Under Småkunstfestivalen åpner de sitt eget prøverom og inviterer barn til å være tilstede i sine første improvisasjoner. Dukkemaker for produksjonen er Tatjana Zaitzow.

Torsdag 27. sept kl 09.30
Målgruppe:  4-6 år    Pris: Gratis
For påmelding og informasjon kontakt Cirka Teater Telefon: +47 735 30 733 eller 918 74 951 (produsent Monica Stendahl Rokne)  Dora, Skippergata 10.

 


«CAMPING ROYALE» med Corpus fra Canada

En morsom og lekende forestilling, som finner sted ute ved gressplenen ved Dokkhuset på Solsiden. Gruppen har turnert i flere land og mottatt lovord og svært gode omtaler. Både humor og absurde kostymer utfolder seg i en fortelling alle kan kjenne seg igjen i. Her er det god plass til barn og andre skuelystne og er vi riktig heldige vil sola skinne på Solsiden disse dagene.

«A twisted fairytale for young and older children»

Målgruppe: fra 3 år og oppover   Pris: Gratis
Fredag 28 sept kl 11.00 og 13.00
Lørdag 29 sept kl 12.30 og 14.30
Dokkhusparken, Nedre Elvehavn på Solsiden.

 

«OVERRASKELSE», Teaterhuset Avant Garden

Teaterhuset Avant Garden bidrar med en helt egen overraskelsesforestilling for de aller minste. Følg med på deres nettside for hva dette vil bli!

Fredag 28. sept. kl 10.00 0g 12.00
Lørdag 29. sept kl 13.30 og 15.30
Målgruppe:  0-6 år    
For å bestille billetter:
https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

 

«BABY BECOMINGS» av Teater Fot v/ Lise Hovik

Baby Becomings er en musikalsk teaterforestilling for de aller minste, 0-2 år. Teater Fot inviterer småbarn med foreldre/omsorgspersoner til å sitte på myke ullpledd rundt en kvadratisk scene, som utgjør en slags lekeplass eller territorium for skuespilleren og musikerne. Med rytmer og sang henvender de seg til de minste, og reisen gjennom ulike sanselige verdener begynner. Kostymer og scenografi, som består av lag på lag av ulike mønster, farger, materialer og følelser, blir avdekket. Forestillingen beveger seg nedover, alltid til noe nytt og annet, transformerer fra himmel til jord, fra gressing som blir til kiling og latter, som blir til en dans som blir til en fisk som flyr og til oppdagelser av skatter på havets bunn. Ta med en baby og bli til sammen med Teater Fot på den myke havbunnen!

Lørdag 29 sept kl 11.00 og 13.00  
Målgruppe: 0-3 år
Varighet:  ca 1 time
I Trondheim Kunstforening
For å bestille billetter: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

 


VERKSTED for barn

«NEURO NEURO»  –  Tegneverksted med billedkunstner Kristina Karlsen
Kristina har arbeidet mye med kunstprosjekt som tar utgangspunkt i hjerneforskning omkring hukommelse. Hvordan husker vi? Fokuset i dette verkstedet vil være hvordan hukommelsen og bevisstheten setter sammen erindringer om f.eks. smak og lyd med det visuelle. Verkstedet vil la barna få utforske 4 esker som åpner for egen hukommelse. Barna vil også få skape egne uttrykk gjennom tegning og farger.

Torsdag 27 sept kl 09.30 og 11.30
Fredag 28. sept kl 09.30 og 11.30
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne    Pris: 50 kr per barn    Varighet:  ca 2 timer
I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

SKULPTURVERKSTED med billedkunstner Kristina Karlsen
Barna får jobbe med aluminiumsfolie og ståltråd som er lett å forme og en kan lage morsomme abstrakte fantasifigurer. Rent og fint verksted hvor barn og voksne kan være sammen, og hvor det blir fine resultat. Fint å ta med figurene og lyssette de med farget lys.

Lørdag 29. sept kl 11.00 og 14.00
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne      Pris: 50 kr per barn     Varighet:  ca 2 timer
I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb

 

DANSEVERKSTED – Babykontakt
Babykontakt er et dansetilbud for foreldre og små barn fra 3 måneder til 1 år. Vi bruker ideer, teknikker og øvelser fra dans, kontaktimprovisasjon og danseterapi. Vi jobber med lyd, stemme, dikt, sang, lek, bevegelse og objekter – og minner de voksne om kvaliteten i barnets lek! Babykontakt undervises av dansepedagog Svetlana Stokke, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 11.00 -12.30
Målgruppe:  barn 3-12 mnd i følge med voksne     Pris: etter eget ønske    Varighet:  ca 1.5 timer
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)

DANSEVERKSTED – Rabalderdans
Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek. Rabalderdans undervises av dansepedagog Ingeborg Dugstad Sanders, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 12.30-13.30
Målgruppe:  barn 2-6 år i følge med voksne      Pris: etter eget ønske      Varighet:  ca 1.5 timer
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og kan ha skli-sokker eller være barbeinte. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna!
Påmelding via Eventbrite https://www.eventbrite.com/d/norway–norway/trondheim/

 


SEANSES SMÅKUNSTSEMINAR  –  «Kunst for de minste i dag og i morgen» 

Torsdag 27. september er det fagseminar med spennende og aktuell tematikk, med både nasjonale og internasjonale bidragsytere. Fagpersoner fra kunst og forskningsfeltet holder innlegg og intervju og bidrar kunstnerisk til seminaret.

«Kunst for de minste i dag og i morgen» henvender seg til alle ansatte i barnehager, foreldre, studenter i barnehagelæreutdanningen, politikere og organisasjoner. Er du opptatt av barns vilkår og framtid med tanke på kunst og betydningen av estetiske uttrykk er du hjertelig velkommen!

Seanse og Cirka teater samarbeider om seminaret som finner sted i Cirka Teaters lokaler/Dora Nyhavna, Skippergata 10.

For påmelding: SMÅKUNSTSEMINARAssitej Norge regional samling  – Trondheim kunstforening
ASSITEJ er en internasjonal sammenslutning som arbeider for å fremme barn og unges rett til å oppleve god scenekunst. ASSITEJ Norge er en uavhengig og inkluderende medlemsorganisasjon som bygger broer mellom profesjonelle aktører på feltet og arrangerer SAND-festivalen – scenekunst for et ungt publikum. Deres overordnete mål er å bidra til å styrke, og øke kunnskapen om, scenekunst for barn og unge. Kunst for de minste er et av flere tema som vil bli omtalt på denne regionale samlingen.

Fredag 28. september kl 16.00-19.00
Åpent for alle! Ingen påmelding.                 Det vil bli enkel servering.
For info om ASSITEJ:   assitej.no

 

Seanse – senter for kunstproduksjon er stolt over å kunne tilby en festival hvor målgruppen små barn ivaretas!

Festivalen har til hensikt

  • Å vise kunst skapt på barns premisser. Kunst som både engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltagende publikummere.
  • Å øke forståelsen for kunst og kulturelle ytringer i det offentlige rom med små barn som aktive mottakere.
  • Å gjøre kjent det som eksisterer om forskning og skaping av kunst for små barn og belyse sider som angår både kunst, barnehagefelt og foreldres rolle og ansvar.
  • Å sette fokus på Norge og Skandinavia, som er vidt kjent for å presentere kunst av høy kvalitet for små barn.

 

Samarbeidspartnere

Teaterhuset Avant Garden, Olavshallen, Verkstedhallen, DansIT, Kunsthall Trondheim, Cirka Teater, Trondheim Kunstforening og Trondheim kommune.