Småkunstfestival 2018

Sett av dagene 26.-29. september og besøk SMÅKUNSTFESTIVALEN i Trondheim! Dans, teater, musikk og visuell kunst for de minste 0-6 år, og eget fagseminar for voksne torsdag 27 september.

Trondheim 26.-29. september!

Velkommen til en unik internasjonal kunstfestival for de aller minste!  I fire dager byr Seanse – Senter for kunstproduksjon og Teaterhuset Avant Garden på dans, teater, musikk og billedkunst skapt for barn i alderen 0–6 år.

Norge og Skandinavia er velkjent for å produsere kunst av høy kvalitet for små barn. Det vil vi løfte fram gjennom festivalen, og samtidig har vi tatt inn anerkjente kunstproduksjoner både fra Nederland, Canada og Sverige.

Småkunstfestivalen har fokus på kunst som engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltakende publikummere. Arrangementene foregår rundt omkring i Trondheim sentrum, både innendørs og utendørs, og er tilrettelagt for både barnehager og familier.

For faginteresserte holdes et eget seminar om kunst for de minste!

Vi håper festivalen vil engasjere både store og små!

ÅRETS FESTIVALPROGRAM

FESTIVALÅPNING – MED MINIKONSERT OG FORESTILLING
Minikonsert med Bergmund Waal Skaslien
Onsdag 26. september kl 09.30 
Foajescenen i Olavshallen

Bergmund Skaslien er kjent som en uforutsigbar musiker, improvisatør, komponist og performancekunstner, og vil gi årets Småkunstfestival et musikalsk «velkommen» for både små og store ører. Etter konserten beveger vi oss videre og går over til teaterhuset Avant garden og fortsetter festivalåpningen med forestillingen: Traffic Light

«Traffic Light» av Wiersma og Smeets
Onsdag 26. september kl 10.00 og kl 12.00 ved Teaterhuset Avant Garden

Uttrykket til kunstnerduoen fra Nederland ligner måten barn former sin fantasiverden og er til stede i leken. Ved hjelp av både høy- og lavteknologi presenteres vi for en verden fylt med små lys som projiserer de mest mirakuløse mønstre ved hjelp av glass, bokser, knuste speil og mange andre husholdningsobjekter; «Igjen viser Wiersma & Smeets at de vakreste historiene blir fortalt ved å bruke de mest enkle og uventede materialer

DATO OG TID:

Onsdag 26/9 kl. 10.00 & kl. 12.00
Torsdag 27/9 kl. 09.30
STED: Teaterhuset Avant Garden
MÅLGRUPPE: 3–9 år
PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

NB: Mini-konsert og forestilling er samme arrangement (Konsert er inkludert kun første forestilling)

«The Garden of Spirited Minds» i Verkstedhallen på Lademoen

The Garden of Spirited Minds/Hagen med spirende sinn er en unik kunstopplevelse for de aller minste. De får tre inn i selve kunsten i en installasjon som tilbyr en helt egen sanselig verden. Her kan barn og voksne være sammen over så lang tid som de selv ønsker. Denne forestillingen hadde sin fargerike begynnelse på kunstneropphold hos Seanse i Volda, og Småkunstfestivalen er stolt over å kunne presentere Dalijas nyeste installasjonsprosjekt. Dalija er kjent for sine arbeider både i Sverige og internasjonalt med sin måte å utfordre hva det vil si å lage kunst for små barn og babyer.

Dette er en unik sjanse for barnehageansatte og foreldre å bringe med seg sine aller minste til kanskje sitt livs første møte med kunst!

Den magiske hagen kan oppleves:
Onsdag 26. sept  kl 10.00-13.00 og fra 14.00-17.00
Torsdag 27. sept  kl 09.30-12.30 og fra 13.30-16.30
Fredag 28. sept   kl 10.00 13.00 og fra 14.00-17.00

Målgruppe: 0-12 mnd
PRIS: 150(voksne), 75(barn)
For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

«INN, OPP OG BORTOVER» med Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter 

Småkunstfestivalen er så heldige å få innblikk i et forestillingsprosjekt som fortsatt er i startfasen! Rom og arkitektur utforskes fra vi er bitte små. Alle husker de første «hulene» under et bord, «tårnene» vi bygget høyere og høyere og som raste sammen i vår egen fasinasjon for lyd og kaos. Det lekes med de tre karakterene, Inn, Opp og Bortover. Cirka teater åpner prøverommet og inviterer barn til å være tilstede i sine første improvisasjoner. Dukkemaker: Tatjana Zaitzow
Figurførere: Anna Marit Sæther, Paal Viken Bakke og Espen Dekko. 

Torsdag 27. sept kl 09.30
Målgruppe:  4-6 år
Pris: Gratis
Sted: Cirka Teater (Dora,skippergata 10)

BARNEBILLETTER : UTSOLGT
VOKSENBILLETTER : FORTSATT NOEN FÅ BILLETTER IGJEN
For påmelding og informasjon kontakt Cirka Teater: post@cirkateater.no


«CAMPING ROYALE» med Corpus fra Canada

Velkommen til et helskrudd eventyr for barn i alle aldre! To dronninger fra en annen tid legger ut på en absurd campingtur, langt vekk fra slott og hoff og tjenere. Her må de bruke all sin kreativitet for å overleve ute i naturen. Når slottets luksus er byttet ut med enkle telt må de danse sine kongelige danser på gressbunn, fiske lunsjen sin selv, og hanskes med alt som moder natur måtte finne på å komme opp med. Her er det god plass til barn og andre skuelystne, og er vi riktig heldige vil sola skinne på Solsiden disse dagene!

«A twisted fairytale for young and older children»

Målgruppe: fra 3 år og oppover
Pris:
Gratis
Fredag 28 sept kl 11.00 og 13.00
Lørdag 29 sept kl 12.30 og 14.30

Sted: Dokkhusparken, Nedre Elvehavn på Solsiden.

Firkantskogen, Ompaniet

Firkantskogen er en fantasifull danseforestilling for de aller yngste. Scenerommets utforming legger til rette for nære møter mellom utøvere og publikum; store og små. Dansernes nysgjerrige lekenhet inviterer til undring hos både barn og voksne. Her utforskes hvordan kroppen beveger og forandrer seg i møte med lyd, lys, objekter og andre kropper. Hender og føtter lager lyd i møte med underlaget, og vips – der forsvant en danser inn i scenografien. Er hun blitt en larve, mon tro?

Fredag 28. sept. kl 10.00 0g 12.00
Lørdag 29. sept kl 13.30 og 15.30
Målgruppe:  3mnd-3 år
Sted: Teaterhuset Avant Garden
Pris: 150(voksne),75(barn) 

For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

«BABY BECOMINGS» av Teater Fot v/ Lise Hovik

Baby Becomings er en musikalsk teaterforestilling for de aller minste, 0-2 år. Teater Fot inviterer småbarn med foreldre/omsorgspersoner til å sitte på myke ullpledd rundt en kvadratisk scene, som utgjør en slags lekeplass eller territorium for skuespilleren og musikerne. Med rytmer og sang henvender de seg til de minste, og reisen gjennom ulike sanselige verdener begynner. Kostymer og scenografi, som består av lag på lag av ulike mønster, farger, materialer og følelser, blir avdekket. Forestillingen beveger seg nedover, alltid til noe nytt og annet, transformerer fra himmel til jord, fra gressing som blir til kiling og latter, som blir til en dans som blir til en fisk som flyr og til oppdagelser av skatter på havets bunn. Ta med en baby og bli til sammen med Teater Fot på den myke havbunnen!

Lørdag 29 sept kl 11.00 og 13.00  
Målgruppe: 0-3 år
Varighet:  ca 1 time
Sted: I Trondheim Kunstforening

Pris: 150(voksne), 75(barn)
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb


VERKSTED for barn

«NEURO NEURO»  –  Tegneverksted med billedkunstner Kristina Karlsen
Kristina har arbeidet mye med kunstprosjekt som tar utgangspunkt i hjerneforskning omkring hukommelse. Hvordan husker vi? Fokuset i dette verkstedet vil være hvordan hukommelsen og bevisstheten setter sammen erindringer om f.eks. smak og lyd med det visuelle. Verkstedet vil la barna få utforske 4 esker som åpner for egen hukommelse. Barna vil også få skape egne uttrykk gjennom tegning og farger.

Torsdag 27 sept kl 09.30 og 11.30
Fredag 28. sept kl 09.30 og 11.30
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne    Pris: 50 kr per barn    Varighet:  ca 2 timer
I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

SKULPTURVERKSTED med billedkunstner Kristina Karlsen
Barna får jobbe med aluminiumsfolie og ståltråd som er lett å forme og en kan lage morsomme abstrakte fantasifigurer. Rent og fint verksted hvor barn og voksne kan være sammen, og hvor det blir fine resultat. Fint å ta med figurene og lyssette de med farget lys.

Lørdag 29. sept kl 11.00 og 14.00
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne
 Pris: 50 kr per barn
Varighet:  ca 2 timer
  Sted:I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

DANSEVERKSTED – Babykontakt
Babykontakt er et dansetilbud for foreldre og små barn fra 3 måneder til 1 år. Vi bruker ideer, teknikker og øvelser fra dans, kontaktimprovisasjon og danseterapi. Vi jobber med lyd, stemme, dikt, sang, lek, bevegelse og objekter – og minner de voksne om kvaliteten i barnets lek! Babykontakt undervises av dansepedagog Svetlana Stokke, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 11.00 -12.00
Målgruppe:  barn 3-12 mnd i følge med voksne
 Pris: etter eget ønske 
 Varighet:  ca 1.time
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)
¨
Påmelding : https://www.eventbrite.com/o/rabalderdans-9772347919

DANSEVERKSTED – Rabalderdans
Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek. Rabalderdans undervises av dansepedagog Ingeborg Dugstad Sanders, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 12.30-13.30
Målgruppe:  barn 2-6 år i følge med voksne
Pris:
etter eget ønske  
Varighet:
  ca . 1 time
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og kan ha skli-sokker eller være barbeinte. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna!
Påmelding via Eventbrite : https://www.eventbrite.com/o/rabalderdans-9772347919


SEANSES SMÅKUNSTSEMINAR  –  «Kunst for de minste i dag og i morgen» 

Torsdag 27. september er det fagseminar med spennende og aktuell tematikk, med både nasjonale og internasjonale bidragsytere. Fagpersoner fra kunst og forskningsfeltet holder innlegg og intervju og bidrar kunstnerisk til seminaret.

«Kunst for de minste i dag og i morgen» henvender seg til alle ansatte i barnehager, foreldre, studenter i barnehagelæreutdanningen, politikere og organisasjoner. Er du opptatt av barns vilkår og framtid med tanke på kunst og betydningen av estetiske uttrykk er du hjertelig velkommen!

Seanse og Cirka teater samarbeider om seminaret som finner sted i Cirka Teaters lokaler/Dora Nyhavna, Skippergata 10.

For påmelding: SMÅKUNSTSEMINAR


Assitej Norge regional samling  – Trondheim kunstforening

                                                                                       DATO OG TID:
Fredag 28.september kl 16.00-19.00
STED: Trondhjems kunstforening
Åpent for alle! Ingen påmelding

ASSITEJ er en internasjonal sammenslutning som arbeider for å fremme barn og unges rett til å oppleve god scenekunst. ASSITEJ Norge er en uavhengig og inkluderende medlemsorganisasjon som bygger broer mellom profesjonelle aktører på feltet. Organisasjonen arrangerer også SAND-festivalen, som byr på scenekunst for et ungt publikum. Deres overordnete mål er å bidra til å styrke og øke kunnskapen om scenekunst for barn og unge. Kunst for de minste er et av flere tema som vil bli omtalt på denne regionale samlingen.

Samlingen vil være åpen for alle, og by på enkel servering.

Seanses Småkunstseminar 2018 

Kunst for de minste i dag og i morgen

DATO OG TID:

Torsdag 27/9 kl. 09.30
STED: Cirka Teater, Dora

Påmelding HER

Velkommen til fagseminar med spennende og aktuell tematikk, og med både nasjonale og internasjonale bidrags-ytere.

 


TORSDAG 27/9       KUNST FOR DE MINSTE – I DAG OG I MORGEN

09.30-10.15 KUNSTOPPLEVELSE – velg mellom

·         Trafikk Lys – Teater Avant Garden

·         The Garden of Spirited Minds  –  Verkstedhallen

·         Inn, Opp og Bortover – Cirka Teater, i Dora

10.30-11.00 Velkomstkaffe/te/registrering, Dora, Cirka Teater
11.00-11.15 Velkommen v/Seanse Karstein Solli & Marit Ulvund og Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter
 
11.15-12.15 Silence is not a vacuum of understanding: seeing sound and listening with the body – Foredrag v/Katherine Morley
  Kort pause
12.25-12-45 Kunstnerisk innslag
12 45-13 30 Lunsj
13.30-15.15 Tre på rappen – 20 min. presentasjoner

StemmeStammen 0-3 år – Forprosjekt produksjon m/premiere Februar 2019

– Øystein Elle, Vitor Truzzi og Karstein Solli

Verken Fugl eller Fisk – Posthumanistiske perspektiver på scenekunst for de

Minste – Lise Hovik

Cirka teater Om kunstneriske prosesser som fører til ønsket om å skape en scenekunstarena for barn – Anne Marit Sæther

Kort samtale m/spørsmål til innlederne

15.15-15.30 Kaffe/te pause
15.30-16.00 Kunst for de minste – hvorfor og hvordan? Om sammenheng mellom barns lek og det å skape profesjonell kunst for små barn – Faith Gabrielle Guss, i samtale med Karstein Solli
16.00-16.30 Seanses videre satsning med kunst for de minste, med bl.a. et nytt internasjonalt nettverk Hub for Babies – Karstein Solli og Marit Ulvund
  Vel hjem!

Seanse – senter for kunstproduksjon er stolt over å kunne tilby en festival hvor målgruppen små barn ivaretas!

Festivalen har til hensikt

  • Å vise kunst skapt på barns premisser. Kunst som både engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltagende publikummere.
  • Å øke forståelsen for kunst og kulturelle ytringer i det offentlige rom med små barn som aktive mottakere.
  • Å gjøre kjent det som eksisterer om forskning og skaping av kunst for små barn og belyse sider som angår både kunst, barnehagefelt og foreldres rolle og ansvar.
  • Å sette fokus på Norge og Skandinavia, som er vidt kjent for å presentere kunst av høy kvalitet for små barn.

Samarbeidspartnere

Teaterhuset Avant Garden, Olavshallen, Verkstedhallen, DansIT, Kunsthall Trondheim, Cirka Teater, Trondheim Kunstforening og Trondheim kommune.