Animasjonsfilm om mikroalgar. Eit lite gjensyn med mikroalgene i det dei kjem algatoriet. Kva arbeid skal dei foreta seg der?
Sjå video og oppskrifta for undervisingsopplegget med mikroalgar i mat og helse. Opplegget er laga av Berete Brenne ved Høgskulen i Volda i samarbeid med Folkestad ungdomsskule.
Folvengaard AS vann Landbrukets Innovasjonspris 2020 som vart delt ut av landbruks- og matminister Olaug Bollestad under Mat og Landbruk-konferansen i Oslo i dag. Ved bruk av lokale naturressursar og husdyrgjødsel produserer bøndene Rolf Olav Gjørven og Dag Hjelle mikroalgar som skal bli til mat og fôr. (Foto: John Arne Tollefsen)
Algeproduksjonen gjer at vi utnyttar husdyrgjødsla betre. Vi vil også spare mykje pengar på å kunne produsere algar som blir til dyrefôr.
Innslag på NRK frå opninga av den nye algelabben på NIBIO, Ås. Intervju med fleire involverte.
This dish highly resembles green pasta and actually there is not much difference, except for the ingredient: dried seaweed. When dry, the seaweed will have a brown colour, but as soon as...
There are thousands of algae species. Most of them are still unexplored. Algae are the first step in the food chain and like the alphabet: it all starts with an A...
When you think of algae, you most likely imagine the annoying green thing that makes your beach trip less comfortable. So far, very few people know algae in another context: food.
Algae might be a new ingredient in your kitchen, but if you are up for experimenting with some greens at home, you can easily bring them into recipes you already know. You could for example try out this classic recipe for hollandaise sauce with a hint of chlorella.
Do you need a little pick me up? Algae is the perfect addition to homemade energy bars. We have created two recipes for you to try out.