Author Archives: Rita Slotterøy

Jubileumsfeiring i Oslo 28.11. – Kunstner 500!

Seanse har hatt over 500 kunstnere på kunstneropphold i Volda siden oppstarten for 14 år siden. Dette ønsker vi å feire ved å invitere til fest og trekning av to betydelige reisestipend blant kunstnerne tilstede på arrangementet! HAR DU DELTATT PÅ KUNSTNEROPPHOLD I VOLDA HOS SEANSE? Da er dette arrangementet for deg! Påmelding finner du […]

Seanse har hatt over 500 kunstnere på kunstneropphold i Volda siden oppstarten for 14 år siden. Dette ønsker vi å feire ved å invitere til fest og trekning av to betydelige reisestipend blant kunstnerne tilstede på arrangementet!

HAR DU DELTATT PÅ KUNSTNEROPPHOLD I VOLDA HOS SEANSE? Da er dette arrangementet for deg!

Påmelding finner du ved å følge denne lenken;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLoEOYLVlgTI6cPF5h-HYt8

6PhIVY7aCFjU9GlAh8V-ScWbQ/viewform?vc=0&c=0&w=1

PROGRAM:
Musikk v/DJ Jervaas
Mingling, tapas og god drikke

SEANSE mimrer og deler av funn fra undersøkelsen om kunstneropphold

Hilsener

Trekning og utdeling av raust reisestipend v/Johannes Joner m/gjest

Dersom du ønsker å delta i trekningen av reisestipend under arrangementet, ber vi deg fylle ut den korte spørreundersøkelsen som du finner her:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLoEOYLVlgTI6cPF5h-HYt86PhIVY7aCFjU9GlAh8V-ScWbQ/viewform?vc=0&c=0&w=1

Produksjoner på kunstneropphold uke 44.

    Når alt jeg egentlig ville var at du holder rundt meg      Buzak Chini Buzak Chini Lurveleven Foto på alt Det Ville Europa De glemte mytene Bak lukkede dører

 

 

Når alt jeg egentlig ville var at du holder rundt meg 

 

 

Medvirkende: Katja Brita Lindeberg (regissør) and skuespillerne Stian Hovland Pedersen, Joakim Thrane, Per Vidar Gornitzka Anfinnsen, Per Magnus Barlaug og Tord Skagestad Wold.
Målgruppe fra 16 år. I 2015 skapte Katja Brita Lindeberg Produksjoner barneforestillingen ”Om bare lyseblå kunne bli superhelt”, der kompaniet tematiserte og undersøkte forventninger til gutter i skolealder. “Når alt jeg egentlig vil er at du holder rundt meg” er en videreføring av prosjektet, denne gangen uten klovnenesa og med målgruppe ungdommer og unge voksne (16+). Prosjektet utforsker vestlige maskulinitetsideal. Hos Seanse hadde Katja med seg fem mannlige skuespillerne som hun gjennomførte en rekke gruppe/ dybdeintervjuer med som omhandlet tematikken «det å være mann». Under uken gjennomførte de også dybde-intervjue med fem eldre menn (60+) rundt samme tematikk

Buzak Chini Buzak Chini

Buzak Chini Afghanistans modige geit
Medvirkende: Alf Martin Lie (forteller), Amin Senatorzade (forteller) og Jan Kabir (musiker/maler) 
Buzak Chini Afghanistans modige geit er et afghansk eventyr for barn 3-6 år som blir formidlet gjennom en tospråklig forteller, visuell kunst- og musikkforestilling på norsk og dari (afghansk persisk). Fortellerne er Alf Martin Lie og Amin Senatorzade, og musiker/maler Jan Kabir. De bruker en metodikk for flerspråklig fortelling som har vært utviklet av Fortellerhuset siden 2006. Denne er en kreativ lek med språk, som gir en spennende opplevelse for tilhørere med forskjellige språkbakgrunner. Forestillingen fortelles på norsk og dari (afghansk persisk) parallelt. Alt gjentas ikke i begge språk med ord, men målet er at alle i publikum skal forstå hele handlingen. Under oppholdet hos Seanse arbeidet gruppen med å adaptere eventyret om til en barnebok bestående av bilder og tekst som kan leses på både norsk og dari.

Lurveleven
Lurveleven

Medvirkende: Borghild Otelie (skuespiller/forteller), Ørjan Steinsvik (skuespiller/forteller) og Cornelius Borger Østlie(musiker)
Gjennom forestillingen «Lurveleven» ønsker fortellergruppen Skrål og Skrammel å ta barn i alderen 3-7 år med på en reise inn i den kvenske verdenen. Forestillingen bygger på en historie om en familie som mister alt lydspråk. For å kunne fylle huset med liv og røre igjen reiser hjemmets yngste medlem omkring for å samle lyder og ord i en kiste. Historien blir utarbeidet og fremført av Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl. Med på laget har de fått musiker Cornelius Borger Østlie som skal formidle et auditivt landskap gjennom bruk av ulike instrumenter. 

Foto på alt

Det Ville Europa

Medvirkende: Kyrre Evjenth Slind (musiker), Unn Catodotter Fyllingsnes (forteller/regissør) og Audun Austli (lydtekniker/forteller)
Denne produksjonen har 5-7 klasse som målgruppe og bruker musikk, lyd og historiefortelling til å skape en forestilling rundt naturbildene fra det internasjonale fotoprosjektet Wild Wonders of Europe. Ut fra bildene og stemningen i musikken, vil historiefortellingen utfordre publikum til å delta med sine observasjoner og assosiasjoner og slik bli medskapende i historien. Historien utvikles med utgangspunkt i hvordan en naturfotograf arbeider i felt, og hvordan man der må bli så stille at
naturen aksepterer ens tilstedeværelse. Produksjonen består av musiker Kyrre Evjenth Slind, forteller/regissør Unn Catodotter Fyllingsnes og lydtekniker/forteller Audun Austli.

De glemte mytene

Medvirkende: Aimêe V.Kaspersen (regissør), Lisa Thun (skuespiller), Ingunn Elverum (scenograf) og Bjørnar Hestem Braastad (produsent)
Målgruppe 8-12år.
I dette prosjekter arbeider regissør Aimée V. Kaspersens sammen med skuespiller Lisa Thun, scenograf Ingunn Elverum, og produsent Bjørnar Hestem Braastad. Gruppa hadde som mål å legge et dramaturgisk og estetisk grunnlag for produksjon av en barneforestilling som tar utgangspunkt i gamle myter og folkeeventyr. De var særlig interessert i fortellinger om mytiske figurer som huldra og nøkken, og nordlyset. Under oppholdet arbeidet de med dette materialet, og utforsket hvordan skape et magisk, eventyrlig univers som ramme for en teaterforestilling for barn

Bak lukkede dører

Medvirkende:  Amy Pender (danser) og Martin Joling (danser)
Målgruppe 8-10 klasse.
I 2017 lagde danserne Amy Pender og Martijn Joling, et 18 minutter langt stykke ved navn “Bak
lukkede dører”. Dette omhandler tematikken omkring hemmelige avtaler laget av myndigheter, organisasjoner og folk i store maktposisjoner. Hvorfor finnes hemmelige avtaler og hvem holdes de hemmelig for? Duoen arbeidet denne uken med å videreutvikle, bearbeide og tydeliggjøre stykkets intensjon, og samtidig som de jobbet med å utvide til en 30 minutters danseforestilling. –

KUNSTNEROPPHOLD/ARTIST IN RESIDENCIES HØST/FALL 2018 

Seanse har i høst hatt 37 talentfulle kunstnere fordelt på 11 produksjoner på kunstneropphold. I uke 43 og 44 var visuelle kunstnere, musikere, dansere, skuespillere, scenedekoratører, fortellere, malere og lys & lyd teknikere fra inn og utland i Volda, og arbeidet med kunstproduksjoner rettet mot barn og unge, og andre.

KUNSTNEROPPHOLD/ARTIST IN RESIDENCIES HØST/FALL 2018

Seanse har i høst hatt 37 talentfulle kunstnere fordelt på 11 produksjoner på kunstneropphold. I uke 43 og 44 var visuelle kunstnere, musikere, dansere, skuespillere, scenedekoratører, fortellere, malere og lys & lyd teknikere fra inn og utland i Volda, og arbeidet med kunstproduksjoner rettet mot barn og unge, og andre.

Kunstneroppholdene er satt sammen av kunstnere med forskjellige bakgrunner og spesial kompetanse. Slik kan de på best mulig vis supplere hverandres produksjoner og gi nyttige innspill. For det meste arbeider kunstnerne med egne produksjoner, og de får i tillegg veiledning av Seanses mentorstab. Første uken var det med Anne Mali Sæther og Marit Ulvund, og andre uken med Karstein Solli og Marit Ulvund.

Åpen Scene er en kveld under oppholdet hvor alle deler noe av sitt kunstneriske arbeid, og får og gir faglige tilbakemeldinger til hverandre.

Dette gir muligheter til tverrkunstnerirske og åpne refleksjoner omkring kunstprosjekt som fortsatt er under arbeid, og er spennende og verdifulle kvelder.
Seanse vil gjerne takke alle kunstnere som har deltatt for to inspirerende, produktive, lærerike uker med kunstproduksjoner som etter hvert kommer til å glede barn og unge mange steder i landet.

 

ITAC4

«History will be kind to me, because I intend to write it», skal Winston Churchill ha sagt. Når den fjerde internasjonale Teaching Artist-konferansen (#ITAC4NYC) startet 13 september var dette også på agendaen. 250 deltagere fra 35 land er samlet i New York City for en helg med samarbeid og inspirasjon til videre arbeid. SEANSE ble […]

«History will be kind to me, because I intend to write it», skal Winston Churchill ha sagt. Når den fjerde internasjonale Teaching Artist-konferansen (#ITAC4NYC) startet 13 september var dette

også på agendaen. 250 deltagere fra 35 land er samlet i New York City for en helg med samarbeid og inspirasjon til videre arbeid. SEANSE ble representert ved Marit Ulvund og Johannes Joner,

som senere inviterte til paneldebatt i Carnegie Hall.

Paneldebatten:

THEATRE AND COMMUNITY: Engaging, Responsive and Inclusive

– Hvordan kan vi skape engasjerende, oppmerksomt og inkluderende teater i 2018?

Teaching Artist-representanter fra hele verden samlet seg i dag til paneldebatt i Carnegie Hall. I dette internasjonale forumet delte de med seg av erfaringer og arbeid, og diskuterte veien videre.

——————————————————

OM DELTAGERNE OG DERES ARBEID:

Johannes Joner // Let all children come to themselves // Norge

Joner har jobbet som skuespiller i mange år, og arbeider i hovedsak med «drop-out»-problematikken i skolen når han bruker teater i undervisning. Han er opptatt av at barn må få leke, og mener dette er noe som alt for ofte bortprioriteres i dagens samfunn.

Joner har initiert flere Teaching Artist prosjekt – fra teateroppsetninger om andre verdenskrig i en «vanskelig» ungdomsskoleklasse, til innspillingen av en langfilm med drop-out-problematikken i sentrum.

– Hvis et barn gleder seg til å gå på skolen, kan du lære det hva som helst.

——————————————————

Grace Nakaka Ganocha // Giving voice and improving lives // Tanzania

Gjennom sin organisasjon, Talanta Tano, arbeider Ganocha med å bygge selvtillit hos barn og unge i lokalsamfunn i Tanzania. Med musikk og teater veileder hun dem til å finne sin egen stemme, tro på seg selv og tørre å drømme.

Ganochas arbeid har tydelige ringvirkninger, og hun kan fortelle om flere og flere foreldre som sakte begynner å forstå viktigheten av kunst.

——————————————————

Simon Sharkey // Theatre without walls // Skottland

Sharkey kaller seg selv «et produkt av Teaching Artist». Da han vokste opp tok han det for gitt at alle barn hadde muligheten til å plukke opp en fiolin og lage musikk på skolen. Da han skjønte at det ikke var tilfellet, begynte et livslangt arbeid innen teaterfeltet.

Han er en av Nationaltheatret i Skottland grunnleggere – et teater uten fast scene, som reiser rundt og lager forestillinger som er skreddersydd til sine omgivelser. Alt fra bruk av gamle bygninger til forestillinger i kjørende biler – og hester på besøk i boligfelt.

– We want to break the rules, get people out of the box – a horse helps to do that a lot.

——————————————————

Melissa Friedman // EPIC NEXT // USA

11. september 2001 begynte Epic Theatre sitt arbeid. En av kompaniets grunnleggerne er Melissa Friedman, som mener teatret skal være sentrum for samfunnsdialog. I etterkant av tragedien i 2001 begynte de å utforske hva som nettopp hadde skjedd i landet – sammen med ungdom.

Når Epic Theatre setter opp forestillinger, øver de på ungdomsskoler og lar elevene fungere som regissører og gi tilbakemeldinger.

EPIC NEXT er deres undervisningsprogram. Her underviser de ungdom i teater, og arbeider blant annet med temaer som skolesegregering og standardiserte tester.

– Nothing about us, without us, is for us.

——————————————————

Michelle Yan Xiao // Heart Wings // Kina

Xiao kaller seg selv en teater-nykommer. For tre og et halvt år siden gikk hun fra filmbransjen over i teatret. Hennes «Heart Wings» er et filantropisk, veldedig teaterprogram med mål om å bygge selvtillit hos unge mennesker i Kina.

Heart Wings er ikke et program som utdanner skuespillere – men å kunne kommunisere og snakke godt for seg er viktig uansett hva du har tenkt til å bli, mener hun.

 

 

 

 

ITAC 4 – NY

  Den fjerde International Teaching Artist Conference (ITAC4) finner sted i New York City 13-15. september 2018, og Carnegie Hall, DreamYard og Lincoln Center Education er arrangører. Temaet for årets konferanse er “Artist som initiativtaker: Rollen, ansvaret og innflytelsen til kunstnere i globale fellesskap“. Konferansen samler kunstnere, kunstinstitusjoner og organisasjoner, investorer og forskere fra hele […]

 

Den fjerde International Teaching Artist Conference (ITAC4) finner sted i New York City 13-15. september 2018, og Carnegie Hall, DreamYard og Lincoln Center Education er arrangører. Temaet for årets konferanse er “Artist som initiativtaker: Rollen, ansvaret og innflytelsen til kunstnere i globale fellesskap“. Konferansen samler kunstnere, kunstinstitusjoner og organisasjoner, investorer og forskere fra hele verden. Målet er å utforske viktige spørsmål knyttet til deltakende kunstpraksis.

ITAC-samfunnet representerer et globalt “praksissamfunn”, som søker å oppfordre og støtte kunstnere til å reflektere, bygge kompetanse og fornye sin visjon. Gjennom kreative ferdigheter og med fantasi, åpenhet og problemløsing ønsker vi å styrke både individet og kollektivets mulighet til å utvikle seg i og gjennom kunst.

Den aller første ITAC-konferansen fant sted i Norge i 2012, initiert av Marit Ulvund og Eric Booth og med Seanse Art Center som arrangør. Den ble en stor suksess, og arbeidet med å planlegge den neste ITAC-konferansen startet umiddelbart, og den ble avholdt i samarbeid med Queensland University of Technology og Queensland Performing Arts Center i Brisbane, Australia i 2014. Deretter var Creative Scotland og Paul Hamlin Foundation arrangør i 2016.

Marit Ulvund, senterleder ved Seanse, er med i ITAC Founding Committee, som leder og planlegger arbeidet i dette stadig voksende internasjonale nettverket. Under konferansen i New York vil hun i tillegg lede en rundebordssamtale med følgende tema; Theatre and Community – Engaging, Responsive and Inclusive. Paneldeltakere er;

 • Grace Ganocha, Talanta Tano Organization – Dar es Salaam, Tanzania,
 • Johannes Joner, Oslo Nye Teater – Oslo, Norway
 • Melissa Friedman, Epic Theatre Company – New York City, USA
 • Michelle Xiao Yan, Xinyufang Culture & Media – Nanjing, China
 • Simon Sharkey, Scotland National Theatre – Glasgow, Scotland

Selma Joner er med oss til New York og vil oppdatere Seanses følgere jevnlig på Facebook!

ITAC nettside – Les og lær mer om International Teaching Artist Conference og følg konferansen gjennom ITAC`s egen hjemmeside: http://www.itac-conference.com/  Du kan også følge konferansen om sosiale medier gjennom deres offisielle kontoer på Twitter og Instagram.

 • Twitter: ITAC4 vil være live-tweeting plenum og breakout økter gjennom hele konferansen. Følg med på @itac_conference og bli med i samtalen med hashtag # ITAC4NYC.
 • Instagram: Koble til oss på Instagram @itac_conference og fortell din ITAC4 konferansesaga i bilder med hashtag # ITAC4NYC

 

 

Småkunstfestival 2018

Sett av dagene 26.-29. september og besøk SMÅKUNSTFESTIVALEN i Trondheim! Dans, teater, musikk og visuell kunst for de minste 0-6 år, og eget fagseminar for voksne torsdag 27 september.

Trondheim 26.-29. september!

Velkommen til en unik internasjonal kunstfestival for de aller minste!  I fire dager byr Seanse – Senter for kunstproduksjon og Teaterhuset Avant Garden på dans, teater, musikk og billedkunst skapt for barn i alderen 0–6 år.

Norge og Skandinavia er velkjent for å produsere kunst av høy kvalitet for små barn. Det vil vi løfte fram gjennom festivalen, og samtidig har vi tatt inn anerkjente kunstproduksjoner både fra Nederland, Canada og Sverige.

Småkunstfestivalen har fokus på kunst som engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltakende publikummere. Arrangementene foregår rundt omkring i Trondheim sentrum, både innendørs og utendørs, og er tilrettelagt for både barnehager og familier.

For faginteresserte holdes et eget seminar om kunst for de minste!

Vi håper festivalen vil engasjere både store og små!

 

ÅRETS FESTIVALPROGRAM

 

 

FESTIVALÅPNING – MED MINIKONSERT OG FORESTILLING
Minikonsert med Bergmund Waal Skaslien
Onsdag 26. september kl 09.30  
Foajescenen i Olavshallen

Bergmund Skaslien er kjent som en uforutsigbar musiker, improvisatør, komponist og performancekunstner, og vil gi årets Småkunstfestival et musikalsk «velkommen» for både små og store ører. Etter konserten beveger vi oss videre og går over til teaterhuset Avant garden og fortsetter festivalåpningen med forestillingen: Traffic Light

 

«Traffic Light» av Wiersma og Smeets
Onsdag 26. september kl 10.00 og kl 12.00 ved Teaterhuset Avant Garden

Uttrykket til kunstnerduoen fra Nederland ligner måten barn former sin fantasiverden og er til stede i leken. Ved hjelp av både høy- og lavteknologi presenteres vi for en verden fylt med små lys som projiserer de mest mirakuløse mønstre ved hjelp av glass, bokser, knuste speil og mange andre husholdningsobjekter; «Igjen viser Wiersma & Smeets at de vakreste historiene blir fortalt ved å bruke de mest enkle og uventede materialer

DATO OG TID:

Onsdag 26/9 kl. 10.00 & kl. 12.00
Torsdag 27/9 kl. 09.30
STED: Teaterhuset Avant Garden
MÅLGRUPPE: 3–9 år
PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

NB: Mini-konsert og forestilling er samme arrangement (Konsert er inkludert kun første forestilling)

 

«The Garden of Spirited Minds» i Verkstedhallen på Lademoen

The Garden of Spirited Minds/Hagen med spirende sinn er en unik kunstopplevelse for de aller minste. De får tre inn i selve kunsten i en installasjon som tilbyr en helt egen sanselig verden. Her kan barn og voksne være sammen over så lang tid som de selv ønsker. Denne forestillingen hadde sin fargerike begynnelse på kunstneropphold hos Seanse i Volda, og Småkunstfestivalen er stolt over å kunne presentere Dalijas nyeste installasjonsprosjekt. Dalija er kjent for sine arbeider både i Sverige og internasjonalt med sin måte å utfordre hva det vil si å lage kunst for små barn og babyer.

Dette er en unik sjanse for barnehageansatte og foreldre å bringe med seg sine aller minste til kanskje sitt livs første møte med kunst!

Den magiske hagen kan oppleves:
Onsdag 26. sept  kl 10.00-13.00 og fra 14.00-17.00
Torsdag 27. sept  kl 09.30-12.30 og fra 13.30-16.30
Fredag 28. sept   kl 10.00 13.00 og fra 14.00-17.00

Målgruppe: 0-12 mnd
PRIS: 150(voksne), 75(barn)
For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

 

«INN, OPP OG BORTOVER» med Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter 

Småkunstfestivalen er så heldige å få innblikk i et forestillingsprosjekt som fortsatt er i startfasen! Rom og arkitektur utforskes fra vi er bitte små. Alle husker de første «hulene» under et bord, «tårnene» vi bygget høyere og høyere og som raste sammen i vår egen fasinasjon for lyd og kaos. Det lekes med de tre karakterene, Inn, Opp og Bortover. Cirka teater åpner prøverommet og inviterer barn til å være tilstede i sine første improvisasjoner. Dukkemaker: Tatjana Zaitzow
Figurførere: Anna Marit Sæther, Paal Viken Bakke og Espen Dekko. 

 

 

Torsdag 27. sept kl 09.30
Målgruppe:  4-6 år
Pris: Gratis
Sted: Cirka Teater (Dora,skippergata 10)

BARNEBILLETTER : UTSOLGT
VOKSENBILLETTER : FORTSATT NOEN FÅ BILLETTER IGJEN
For påmelding og informasjon kontakt Cirka Teater: post@cirkateater.no

 

 

 


«CAMPING ROYALE» med Corpus fra Canada

Velkommen til et helskrudd eventyr for barn i alle aldre! To dronninger fra en annen tid legger ut på en absurd campingtur, langt vekk fra slott og hoff og tjenere. Her må de bruke all sin kreativitet for å overleve ute i naturen. Når slottets luksus er byttet ut med enkle telt må de danse sine kongelige danser på gressbunn, fiske lunsjen sin selv, og hanskes med alt som moder natur måtte finne på å komme opp med. Her er det god plass til barn og andre skuelystne, og er vi riktig heldige vil sola skinne på Solsiden disse dagene!

«A twisted fairytale for young and older children»

Målgruppe: fra 3 år og oppover
Pris:
Gratis
Fredag 28 sept kl 11.00 og 13.00
Lørdag 29 sept kl 12.30 og 14.30

Sted: Dokkhusparken, Nedre Elvehavn på Solsiden.

 

Firkantskogen, Ompaniet

Firkantskogen er en fantasifull danseforestilling for de aller yngste. Scenerommets utforming legger til rette for nære møter mellom utøvere og publikum; store og små. Dansernes nysgjerrige lekenhet inviterer til undring hos både barn og voksne. Her utforskes hvordan kroppen beveger og forandrer seg i møte med lyd, lys, objekter og andre kropper. Hender og føtter lager lyd i møte med underlaget, og vips – der forsvant en danser inn i scenografien. Er hun blitt en larve, mon tro?

Fredag 28. sept. kl 10.00 0g 12.00
Lørdag 29. sept kl 13.30 og 15.30
Målgruppe:  3mnd-3 år
Sted: Teaterhuset Avant Garden
Pris: 150(voksne),75(barn) 

For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

 

«BABY BECOMINGS» av Teater Fot v/ Lise Hovik

Baby Becomings er en musikalsk teaterforestilling for de aller minste, 0-2 år. Teater Fot inviterer småbarn med foreldre/omsorgspersoner til å sitte på myke ullpledd rundt en kvadratisk scene, som utgjør en slags lekeplass eller territorium for skuespilleren og musikerne. Med rytmer og sang henvender de seg til de minste, og reisen gjennom ulike sanselige verdener begynner. Kostymer og scenografi, som består av lag på lag av ulike mønster, farger, materialer og følelser, blir avdekket. Forestillingen beveger seg nedover, alltid til noe nytt og annet, transformerer fra himmel til jord, fra gressing som blir til kiling og latter, som blir til en dans som blir til en fisk som flyr og til oppdagelser av skatter på havets bunn. Ta med en baby og bli til sammen med Teater Fot på den myke havbunnen!

Lørdag 29 sept kl 11.00 og 13.00  
Målgruppe: 0-3 år
Varighet:  ca 1 time
Sted: I Trondheim Kunstforening

Pris: 150(voksne), 75(barn)
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

 


VERKSTED for barn

«NEURO NEURO»  –  Tegneverksted med billedkunstner Kristina Karlsen
Kristina har arbeidet mye med kunstprosjekt som tar utgangspunkt i hjerneforskning omkring hukommelse. Hvordan husker vi? Fokuset i dette verkstedet vil være hvordan hukommelsen og bevisstheten setter sammen erindringer om f.eks. smak og lyd med det visuelle. Verkstedet vil la barna få utforske 4 esker som åpner for egen hukommelse. Barna vil også få skape egne uttrykk gjennom tegning og farger.

Torsdag 27 sept kl 09.30 og 11.30
Fredag 28. sept kl 09.30 og 11.30
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne    Pris: 50 kr per barn    Varighet:  ca 2 timer
I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter:http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

SKULPTURVERKSTED med billedkunstner Kristina Karlsen
Barna får jobbe med aluminiumsfolie og ståltråd som er lett å forme og en kan lage morsomme abstrakte fantasifigurer. Rent og fint verksted hvor barn og voksne kan være sammen, og hvor det blir fine resultat. Fint å ta med figurene og lyssette de med farget lys.

 

 

Lørdag 29. sept kl 11.00 og 14.00
Målgruppe:  barn 3-6 år i følge med voksne
 Pris: 50 kr per barn
Varighet:  ca 2 timer
  Sted:I Kunsthall Trondheim.  NB! Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.
For å bestille billetter: http://www.avantgarden.no/types/smakunstfestivalen-nb

 

 

DANSEVERKSTED – Babykontakt
Babykontakt er et dansetilbud for foreldre og små barn fra 3 måneder til 1 år. Vi bruker ideer, teknikker og øvelser fra dans, kontaktimprovisasjon og danseterapi. Vi jobber med lyd, stemme, dikt, sang, lek, bevegelse og objekter – og minner de voksne om kvaliteten i barnets lek! Babykontakt undervises av dansepedagog Svetlana Stokke, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 11.00 -12.00
Målgruppe:  barn 3-12 mnd i følge med voksne
 Pris: etter eget ønske 
 Varighet:  ca 1.time
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)
¨
Påmelding : https://www.eventbrite.com/o/rabalderdans-9772347919

 

 

DANSEVERKSTED – Rabalderdans
Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – “kroppens språk” – er i fokus som samspill og lek. Rabalderdans undervises av dansepedagog Ingeborg Dugstad Sanders, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Lørdag 29. sept kl 12.30-13.30
Målgruppe:  barn 2-6 år i følge med voksne
Pris:
etter eget ønske  
Varighet:
  ca . 1 time
DansiT, Strandveien 33 (samme bygg som Svartlamon Barnehage)

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og kan ha skli-sokker eller være barbeinte. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna!
Påmelding via Eventbrite : https://www.eventbrite.com/o/rabalderdans-9772347919

 


SEANSES SMÅKUNSTSEMINAR  –  «Kunst for de minste i dag og i morgen» 

Torsdag 27. september er det fagseminar med spennende og aktuell tematikk, med både nasjonale og internasjonale bidragsytere. Fagpersoner fra kunst og forskningsfeltet holder innlegg og intervju og bidrar kunstnerisk til seminaret.

«Kunst for de minste i dag og i morgen» henvender seg til alle ansatte i barnehager, foreldre, studenter i barnehagelæreutdanningen, politikere og organisasjoner. Er du opptatt av barns vilkår og framtid med tanke på kunst og betydningen av estetiske uttrykk er du hjertelig velkommen!

Seanse og Cirka teater samarbeider om seminaret som finner sted i Cirka Teaters lokaler/Dora Nyhavna, Skippergata 10.

For påmelding: SMÅKUNSTSEMINAR

 


Assitej Norge regional samling  – Trondheim kunstforening

                                                                                       DATO OG TID:
Fredag 28.september kl 16.00-19.00
STED: Trondhjems kunstforening
Åpent for alle! Ingen påmelding

ASSITEJ er en internasjonal sammenslutning som arbeider for å fremme barn og unges rett til å oppleve god scenekunst. ASSITEJ Norge er en uavhengig og inkluderende medlemsorganisasjon som bygger broer mellom profesjonelle aktører på feltet. Organisasjonen arrangerer også SAND-festivalen, som byr på scenekunst for et ungt publikum. Deres overordnete mål er å bidra til å styrke og øke kunnskapen om scenekunst for barn og unge. Kunst for de minste er et av flere tema som vil bli omtalt på denne regionale samlingen.

Samlingen vil være åpen for alle, og by på enkel servering.

 

Seanses Småkunstseminar 2018 

Kunst for de minste i dag og i morgen

DATO OG TID:

Torsdag 27/9 kl. 09.30
STED: Cirka Teater, Dora

Påmelding HER

Velkommen til fagseminar med spennende og aktuell tematikk, og med både nasjonale og internasjonale bidrags-ytere.

 


TORSDAG 27/9       KUNST FOR DE MINSTE – I DAG OG I MORGEN

09.30-10.15 KUNSTOPPLEVELSE – velg mellom

·         Trafikk Lys – Teater Avant Garden

·         The Garden of Spirited Minds  –  Verkstedhallen

·         Inn, Opp og Bortover – Cirka Teater, i Dora

10.30-11.00 Velkomstkaffe/te/registrering, Dora, Cirka Teater
11.00-11.15 Velkommen v/Seanse Karstein Solli & Marit Ulvund og Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter
 
11.15-12.15 Silence is not a vacuum of understanding: seeing sound and listening with the body – Foredrag v/Katherine Morley
  Kort pause
12.25-12-45 Kunstnerisk innslag
12 45-13 30 Lunsj
13.30-15.15 Tre på rappen – 20 min. presentasjoner

StemmeStammen 0-3 år – Forprosjekt produksjon m/premiere Februar 2019

– Øystein Elle, Vitor Truzzi og Karstein Solli

Verken Fugl eller Fisk – Posthumanistiske perspektiver på scenekunst for de

Minste – Lise Hovik

Cirka teater Om kunstneriske prosesser som fører til ønsket om å skape en scenekunstarena for barn – Anne Marit Sæther

Kort samtale m/spørsmål til innlederne

15.15-15.30 Kaffe/te pause
15.30-16.00 Kunst for de minste – hvorfor og hvordan? Om sammenheng mellom barns lek og det å skape profesjonell kunst for små barn – Faith Gabrielle Guss, i samtale med Karstein Solli
16.00-16.30 Seanses videre satsning med kunst for de minste, med bl.a. et nytt internasjonalt nettverk Hub for Babies – Karstein Solli og Marit Ulvund
  Vel hjem!

 

 

Seanse – senter for kunstproduksjon er stolt over å kunne tilby en festival hvor målgruppen små barn ivaretas!

Festivalen har til hensikt

 • Å vise kunst skapt på barns premisser. Kunst som både engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltagende publikummere.
 • Å øke forståelsen for kunst og kulturelle ytringer i det offentlige rom med små barn som aktive mottakere.
 • Å gjøre kjent det som eksisterer om forskning og skaping av kunst for små barn og belyse sider som angår både kunst, barnehagefelt og foreldres rolle og ansvar.
 • Å sette fokus på Norge og Skandinavia, som er vidt kjent for å presentere kunst av høy kvalitet for små barn.

 

Samarbeidspartnere

Teaterhuset Avant Garden, Olavshallen, Verkstedhallen, DansIT, Kunsthall Trondheim, Cirka Teater, Trondheim Kunstforening og Trondheim kommune.

 

Takk for alle innsendte søknader!

Vi mottok mange søknader av svært høy kvalitet, som totalt involverte 133 kunstnere. Dette er gledelig, og samtidig utfordrende siden vi har begrensede fasiliteter og økonomisk ressurser.

Seanses utvelgelse for kunstneropphold er basert på følgende kriterier:

 • Kunstprosjektenes kvalitet og gjennomførbarhet
 • Representative prosjekt i forhold til ulike kunstgenre
 • Antall kunstproduksjoner i forhold til Seanses ressurser i form av rom, utstyr, økonomi og praktisk gjennomføring

Alle søknadene er vurdert av Seanses kunstfaglige team Karstein Solli, Marit Ulvund og Rita Slotterøy.

Følg gjerne med på våre nettsider for utlysning av nye kunstneruker og andre arrangement vi har under planlegging.

Liste over årets utvalgte kunstprosjekter:

The Birds   –  Mari Moe Krysinska
3rom   –   Thea Ericson Aarnes
A-project#6   –  Eivind Reiserstad
De glemte mytene   –   Propellen Teater
Når alt jeg egentlig vil er at du holder rundt meg   –   Katja Lindeberg
Lurveleven   –   Ørjan Steinsvik
Bak lukkede dører   –   Amy Pender og Martijn Jolig
MICRO and MACRO  –  Satoshi Haga og Rie Fukuzawa
Foto på alt   –   Galina Manikova
Det Ville Europa – Kyrre Evjent Slind
Today I Choose Joy   –  The Krumple Theathre Company
Looking for Henrik  –  Teater Joker
Mareritt   –   Øyteateret
Den kulturelle mottaksbaggen   –   Kaja Glenne Lund
Svartepetter – Et kvartettspill   –   Øyonn Groven Myhren og Cathrine Bothner-By
Tegn til rom   –   Linn Christine Wennersten og Mai Cecilie Venaas
Billett til paradis   –   Melanie Dahl og Renata A. Christensen
Vesen   –    Kristine Roald Sandøy
Hallo, er jeg noen her?    –   Inger Marie Bakke
Les for livet!    –    Nynorsk Kultursentrum
Buzak Chini: Afghanistans modige geit   –   Mari Jerstad
Jordbærkake – scenetekst   –   Nelly Winterhalder

Søknadsfrist for kunstneropphold for 2019 er 1. mars 2019.

Søk Seanses kunstnarlærarstudie

Har du eit ønske om å jobbe med kunstnarisk praksis i samarbeid med skule eller andre institusjonar? Då kan Seanses kunstnarlærarstudie ved Høgskulen i Volda vere noko for deg.

Kunstnarlærarstudiet er eit samlingsbasert studieemne med tre obligatoriske samlingar, der den eine samlinga er ein studietur på 4-5 dagar til New York for å studere kunstprogram.

Ein kunstnarlærar er ein profesjonell kunstnar som jobbar med kunst i samarbeid med ulike samfunnsinstitusjonar. Det kan vere barnehage, skule, aldersheim, sjukehus, fengsel eller liknande. Dei samarbeider ofte direkte med lærarar/tilsette om gjennomføringa av eit kunstprogram.

Gjennom dette emnet vil du få lære korleis ein utviklar, planlegg og gjennomfører eit kunstprogram i ein institusjon. i tillegg fokuserer emnet på korleis ein etablerer og inngår samarbeid med ulike samfunnsinstitusjonar.

Sagt om studiet av tidlegare studentar:

“Jeg har fått en større forståelse for hvordan jeg som kunstner kan «løfte» andre inn i kunsten, på en slik måte at de får bruke seg selv i en kunstnerisk sammenheng som er åpen og undrende.”
Kristin Saltkjelvik, Kunstnerisk konsulent v/Vestlandske Teatersenter

“TA kurset har vært med på å løfte fram betydningen av kunstnernes kompetanse innen kunstformidling i museet. Praksisledet arbeid blir tatt mer på alvor, noe som gjenspeiler seg i museets satsingsområder innen formidling.”
Jeanette Eek Jensen, Kurator formidling v/Nasjonalmuseet

“Studiet har gitt meg en innsikt og forståelse for hva det vil si å være en kunstnerlærer på et teoretisk og praktisk plan. Det har utfordret og utvidet min egen praksisforståelse og gitt meg nye redskaper for å håndtere kompleksiteten av det å være kunstnerlærer.”
Marianne Nødtvedt Knudsen, Universitetslektor v/ IKM, NTNU, Tronheim

“Kurset skaper en møteplass for kunstnerlærere, der vi kan dele og drøfte det vi er opptatt av. Resultatet for min del ble opprettelsen av en kunstnerduo.”
Ruth Hol Mjanger, NLA Høgskolen Bergen

“Det har også gjort noe med meg som person og vært med på å formulere og støtte min rolle som kunstner i museet.”
Anna Carin Hedberg, Kurator formidling v/Nasjonalmuseet

“Teaching artist er mer enn et fag. Det er en mulighet til å endre barn og unges retning i livet, og dermed påvirke samfunnets utvikling.”
Johannes Joner, skodespelar/regissør, Oslo Nye Teater

 

Samlinger:
1. samling 22.-23. august i Volda
2. samling 17.-20. september i New York
Praksisperiode
3. samling 14.-16. november i Volda

For meir informasjon om studiet: AIE203 Kunstnarlærar

Emneansvarleg: Marit Ulvund
Ta kontakt om du har spørsmål: Rita Slotterøy 70075414  rita.slotteroy@hivolda.no

ITAC4 i New York

SØK OG BLI MED TIL NEW YORK I SEPTEMBER
Meld deg på med bidrag (verksted, paper, kunst):
Frist fredag 9. mars 2018
Meld deg på som deltager: Frist mandag 30. april 2018

I 2012 arrangerte Seanse verdens første International Teaching Artist Conference i Oslo (ITAC1)! Den ble en stor suksess og ble fulltegnet allerede før søknadsfristen. Queensland University of Technology og Queensland Performing Arts Center arrangerte den andre i 2014 (ITAC2), og Creative Scotland den tredje i 2016 (ITAC3). Gjennom disse konferansene har Seanse fått være med å skape et spennende nettverk av kunstnere og kunstinstitusjoner i hele verden. Felles er at vi arbeider med kunst i kreative partnerskap med barnehager, skoler, sykehus fengsel, eldresenter og bedrifter; kort sagt KUNST I SAMFUNNET!

Lincoln Center Education, Carnegie Hall og Dreamyard Art Center arrangerer den kommende konferansen. ITAC4, som vil bli et variert møte med store kunstnere, institusjoner og kunstprogram i alle kunstformer! 

Følg med på ITAC4 sine nettsider for oppdateringer i program m.mITAC4

Mer informasjon om tidlegere ITAC-konferanser finner du ved å trykke på følgende linker:

ITAC1 i Oslo 2012
ITAC2 i Brisbane i 2014
ITAC3 i Edinburgh 2016

Kunstneropphold 2018

SØKNADSFRIST 1. MARS

Seanse – senter for kunstproduksjon lyser ut kunstneroppholdene for 2018. Det vil være mulig å søke om opphold i juni eller oktober. Vi tar imot søknader innenfor sjangrene scenekunst, musikk, visuell kunst, litteratur, film og kulturarv.

Seanse – senter for kunstproduksjon arbeider for å styrke kvalitet i kunst for barn og unge, og for utvikling av kunstprogram i barnehage, skole og andre samfunnsinstitusjoner. Siden 2004 har Seanse tatt imot over 190 produksjoner og 470 kunstnere på kunstneropphold. Ønsker du å delta på Seanses kunstneropphold i Volda for å utvikle din produksjon?

Vi tilbyr:
• Veiledning av mentorer med kunstnerisk og barnefaglig kompetanse
• Økonomisk støtte til reise og opphold
• Honorar under opphold
• Tilgang til utstyr (lys, lyd m.m.)
• Egne lokaler til arbeid, tilgjengelige hele døgnet

Vi tar imot prosjekter i alle stadier av utvikling, fra idé til post-produksjon. Mest vanlig er opphold på 1 uke, men i år tar vi imot noen prosjekt også til 2-ukers opphold. Seanse vil i tillegg ha fokus på å ta inn minimum 3 produksjoner med særlig fokus på Småkunst (0-6 år).

Samarbeidet med Høgskolen i Volda gir Seanse tilgang til ett av landets bredeste kompetansemiljø innen kunstfag, samt gode lokaler for kunstnerisk arbeid. Vi arrangerer møter med målgruppe og prøvefremvisninger der det er hensiktsmessig.

Om du vurderer å turnere i Den kulturelle skolesekken med din produksjon kan du lese mer om denne ordningen her: DKS

Søknadsskjema, prosjektbeskrivelse, budsjett, cv’er og andre vedlegg lastes opp og sendes inn via Google skjema.
Søknadsskjema finner du her: SØKNADSSKJEMA

NB! Du må være innlogget i Google/ha en Google-konto for å kunne laste opp vedlegg til søknaden.
Om du ikke har det fra før av kan du opprette en Google-konto her: GOOGLE KONTO

Velkommen som søker!

 

Spørsmål? Ta kontakt med Rita Slotterøy rita.slotteroy@hivolda.no (70075414)