Author Archives: Silje Grevsnes

Velkommen og God Sommer

Seanse gleder seg til å ta imot 13 kunstprosjekt og 36 kunstnere på kunstneropphold til høsten!

Hjertelig velkommen til:

 • BEVEGELSER m/Heidi Jessen og Iselin Borgan
 • DAISY DETEKTIV I KNIPE OG PÅ GANGSTERJAKT m/Cecilie Lundsholt og Anders Nybø
 • ET NYTT STYKKE NORGE m/Taffelpikene
 • FORELSKA, m/Kompani Morell
 • LYTTEVERKSTED m/Lars Kolstad og Annabel Guaita
 • NICELAND m/Stine Skjørestad Indergård, Venill Eirin Kravik og Jon Vegard Hovdal
 • NUTRICULA m/Yasen Vasilev og Einy Åm Sparks
 • SAMME HAV/SAME OCEAN m/Tove Karoliussen, Agustina Pezzani og Pablo Algañaraz
 • SKJULTE HISTORIER m/Karen Tømte og Berit Eik
 • STOP/SLOW m/Jean Taylor og Stephanie Cunningham
 • TEGN TIL ET PERISKOP m/Anne Liv Einarsen og Anette Heramb
 • VÅKENATT m/Konstellasjonen
 • VÅR m/Mimesis Heidi Dahlsveen, Naomi Wilds, Gyrid Nordal Kaldestad og Paula Crutchlow

Vi ønsker alle våre venner en vidunderlig sommer!

Kunstneropphold med Prospero Workshop!

Da har vårens kunstneropphold startet, og 26 internasjonale kunstnere er på plass for å arbeide sammen for å utvikle godt teater for barn og unge. Kunstnerne er med i et utviklingsprosjekt som heter Prospero Workshop.

Da har vårens kunstneropphold startet, og 26 internasjonale kunstnere er på plass for å arbeide sammen for å utvikle godt teater for barn og unge. Kunstnerne er med i et utviklingsprosjekt som heter Prospero Workshop, og har foruten fra Seanse, fått støtte fra andre kunst og kulturorganisasjoner i Norden.

Teatergruppene som skal samarbeide er svært forskjellige teatre i struktur, størrelse og arbeidsmetode og de har sin base i henholdsvis i Burkina Faso, Kina, Danmark, Nepal, Norge, Sverige og Uganda. De har det til felles at de fokuserer på barne- og familieteater og sammen skal de lære av hverandre og utvikle historier for publikum.

Sammensetningen av ulike mennesker fra forskjellige deler av verden betyr at alle må gå ut av komfort sonen og at dette skal bli en unik, men universell fortelling. Målet er å ende opp med 3 synopsis, som potensielt kan ende med 18 forestillinger. Ikke bare i Norden, men også i voksende teatermiljø i Asia og Afrika. Flere av kunstnerne har ikke vært i Norge før og de fleste besøker Volda for første gang.

KUNSTNERTREFF 2

DKS Møre og Romsdal og Seanse – senter for kunstproduksjon
ønsker velkommen til KUNSTNERTREFF 2; fredag 26 april kl. 10:00 – 16:00 på Mottaket i Ålesund.


Denne gangen handler det om å sette fokus på kunstneryrket og hvordan kunstnere kan etablere og vedlikeholde en kreativ bedrift eller enkeltpersonforetak. Kunstnertreff er også et møtested og sosial arena for kunnskapsutveksling mellom kunstnere.

Bidragsytere: Lisbeth Wathne Svinø, Monica Barrocco, Lena Nymark, Marit Akslen, Guandaline Sagliocco, Marit Nerås Krogsæter, Jarl Flaaten Bjørk, Karstein Solli, Silje Elise Grevsnes og Marit Ulvund.

Følg link for mer informasjon og meld deg på! Påmeldingsfrist er onsdag 24 april og arrangementet er gratis.
https://mrfylke.no/Kalender/(event)/1037027


Kunstnertreff 1, 23 januar 2019 – Kunstproduksjon i DKS

DKS Møre og Romsdal og Seanse – senter for kunstproduksjon ønsker velkommen til KUNSTNERTREFF 23 januar på Hotell Scandic Seilet i Molde.


DKS Møre og Romsdal og Seanse – senter for kunstproduksjon ønsker velkommen til KUNSTNERTREFF 23 januar på Hotell Scandic Seilet i Molde.

Gjennom dette Kunstnertreffet ønsker vi å skape et møtested og sosial arena for kunnskapsutveksling mellom kunstnere. Programmet er særlig rettet mot de som ønsker å arbeide i Den kulturelle skolesekken og andre samfunnsinstitusjoner.

Kultursekken har tatt initiativ og Seanse har fått ansvar for program til to kunstnertreff i Møre og Romsdal våren 2019. I dette første vil vi sette fokus på møtet mellom kunsten og skolene. Vi har invitert tre ulike kunstnere til å snakke om sine erfaringer, og hvordan de ønsker å bidra i dagens skole; Kari Ramnefjell fra Teater Joker, Aud Marit Skarrebo Holmen og Sigrid Bjergan. Mathias Hilmar Iversen bidrar med siste nytt fra Kulturtanken og deres ønsker for DKS i 2019 og videre. Senterleder Marit Ulvund deler inspirasjon fra kunstprogram og prosjekt fra Seanses aktive og store internasjonale nettverk, og det blir tid til diskusjon og samtaler både i gruppe og plenum.

Treffet er gratis og lunsj er inkludert (reise og opphold dekkes ikke). Påmelding sendes til camilla.wiik@mrfylke.no 

Se programmet HER